top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
oudere vrouw
"Een tentfeest ga ik niet meer naartoe, maar ik geniet van
een gratis kopje koffie op het terras na de aubade!"

Een stukje geschiedenis

Aanmelden als vrijwilliger

Aanmelden kan makkelijk 

ORANJEFEEST 2024

Na de Koningsspelen op de basisscholen was er een gezellige Koningsnacht, met live muziek van The Soulmates en coverband Different Socks Koningsdag 2024 ging van start met de aubade en traditiegetrouw de kleedjesmarkt rondom de kerk. Wegens succes, was er dit jaar op twee plekken een Koningsontbijt. De gehele dag was er van alles te doen in en rond de binnenstad, hieronder een impressie van een geslaagd Koningsfeest 2024.

HELMA.jpg

Dronebeelden door

Helma Ruitenberg

Foto, film en video door

Marlenka Zwerus HOV

Klik en bekijk alle foto's >>

Speciaal voor onze jongste leden hadden wij weer een gezellige ochtend bij het Dijkweitje georganiseerd. Met 65 aanmeldingen was het een gezellige drukte bij Kinderboerderij Hattem.
Er was van alles te beleven, kinderen konden zich laten schminken en er was een grappige clown die de leukste ballonfiguurtjes kon maken.
Er werden twee tekenaars in het zonnetje gezet, met een leuk cadeau van sponsor MFstore & MFtoys, voor de mooiste kleurplaat.
Met een lekker gevulde goodiebag van sponsor Albert Heijn Hattem, was iedereen voorzien van genoeg te eten en drinken. De Barista Jaap de Gruijter zorgde ervoor dat ook de ouders en verzorgers voorzien werden van lekkers en dat maakte het feest compleet!

Hierbij een indruk van deze ochtend 🧡

KINDERFEEST BIJ HET DIJKWEITJE 

SPRINGFESTIJN 2024 WEER EEN GROOT SUCCES!

Samen met de buurtsportcoaches van Hub Hattem werd er weer een Springfestijn georganiseerd tijdens de meivakantie.
De sporthal van mfc de Marke werd op 2 mei volgebouwd met springkussens en stormbanen.

Het was weer een daverend succes! 
Maar liefst 5 groepen kinderen konden zich een uur lang uitleven op de springkussens.    
 

Versier je straat 2024! 

MZW_2024_04_27_6665.jpg
VERSIER JE STRAAT

Wat een mooie straten waren er weer versiert!

De jury, bestaande uit burgemeester Marleen Sanderse, Angela Peters van AngelArt en Patrick van der Kolk chef slagerij Van Guilik Hattem,  was onder de indruk van zoveel originaliteit en creativiteit.

 

De eerste plaats ging naar de Adelaarshoek   
Met een officiële Koninklijke uitnodiging op zak ging de jury naar de Adelaarshoek, waar ze werden verwelkomd door prinses Beatrix en haar moeder Wilhelmina. De koning en koningin zaten heerlijk in het zonnetje te monopolyen en burgemeester Marleen Sanderse attendeerde dat ze wel even mochten blijven zitten.    

Met versierde fietsen, vlaggetjes, mandarijnen, lekkere taart en een drankje was overal wel iets te zien. Een heus straattheater, iets wat nog niet eerder was vertoont en dus ook werd beloond!

Tweede plaats naar de Reggestraat
Met een stukje geschiedenis, werd de jury meegenomen over de wateren van de Regge. Het thema van de straatnaam was helemaal doorgevoerd.

Tot 1900 was de Regge een natuurlijke, kronkelende rivier. Hij stroomde van Diepenheim tot Ommen, waar hij in de Vecht uitkwam. De totale lengte was ongeveer 70 kilometer. De rivier was vroeger een levendige handelsweg. Aan het begin van de 14de eeuw is voor het eerst sprake van scheepvaart over de Regge met zogenaamde potten. Dat waren de voorlopers van de latere zompen. Tot 1925 werd er op de rivier gevaren met zompen die langs de Regge in Enter werden gebouwd. Met de Enterse zomp, een platbodem, konden grote vrachten over het water vervoerd worden. Door de Regge had Twente een belangrijke verbinding met de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 

Het geschiedenisverhaal ging nog een stukje verder en werd door de hele straat vertoond. Deze benadering vond de jury erg origineel en verdiend hiermee een tweede plaats 

 

De derde plaats is voor de Hollewand 

De jury ziet hier ieder jaar een beetje meer animo en geeft daarom een aanmoedigingsprijs. Mooie samenhang om het grasveld met op iedere deur een rood, wit, blauwe strik en volop vlaggentjes. De aanwezige kinderen konden precies verslag doen wie welke versiering had aangebracht en wist daarmee de harten van de jury te veroveren.

 

Wie niet in de prijzen vielen maar ook weer erg hun best hadden gedaan waren de Dorpsweg / Kleine gracht en de Pannekoekenkamp. 

De dorpsweg zag er weer super strak uit en overal mooi consistent doorgevoerd, mooie versiering met linten, kroontjes op palen en kransen met tulpen verwerkt. Echt een pronkstuk om zo Hattem binnen te komen rijden!

De Pannekoekenkamp had het thema “Peace, flower power.” omdat er al genoeg oorlog in de wereld is mag er wel een beetje vrede uitgestraald worden. Met leuke borden, heel veel vlaggetjes en versiering met plantjes en bloemetjes. Patrick en Angela namen nog even plaats in de zelf gemaakte PhotoBooth “hippie bus” en de jury ging in ‘peace’ weer verder.  

De barbecue prijzen zijn beschikbaar gesteld door sponsor Slagerij van Guilik.

De H.O.V. is nog opzoek naar vrijwillige lokale helden!

Zonder enthousiaste bestuursleden en vrijwillige lokale helden is het Oranjefeest niet mogelijk. 

Denk bijvoorbeeld aan verkeersregelaars, voor het ‘soepel’ laten verlopen van de intocht van de oldtimers. Of het begeleiden van kinderactiviteiten, maar ook helpende handjes voor het verspreiden van het programmaboekje… Meld je aan als vrijwilliger! 

Maar ook voor het organiseren van activiteiten in 2025! Uit de Hattemer gemeenschap hebben wij diverse geluiden opgevangen over het gemis van een optocht en de zeskamp. Super leuke activiteiten natuurlijk, maar daarvoor zijn extra handjes nodig!  

 

Zonder steun van vrijwilligers geen vereniging en Oranjefeesten

bottom of page